Home » Română » Memorial » Evenimente » Școala Internațională de Vară ”Cultura memoriei și patrimoniul cultural pentru tânăra generație”

Școala Internațională de Vară ”Cultura memoriei și patrimoniul cultural pentru tânăra generație”

posted in: Evenimente

În perioada 23-29 august are loc Școala Internațională de Vară ”Cultura memoriei și patrimoniul cultural pentru tânăra generație”, organizată de Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Excelență Institutul ProMemoria în parteneriat cu Centrul de Studiere a Genocidului și Rezistenței din Vilnius, Institutul de Istorie (Chișinău), Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet.

Școala de Vară la care participă stundenți din Republica Moldova, Lituania și România este finanțată de Programul „Development Cooperation Project” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania, iar director de proiect este dr. Virgil Bîrlădeanu. 

După ce în primele zile s-au aflat la Chișinău, Soroca și Ipotești, luni participanții vor ajunge la Sighet.
Ultimele zile ale Școlii de Vară se vor desfășura la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Programul cuprinde atât vizitarea Memorialului și a Cimitirului Săracilor, cât și prelegeri despre rezistența anticomunistă.