Home » Română » Memorial » Evenimente » Conferinţa internaţională “Comunismul la muzeu”

Conferinţa internaţională “Comunismul la muzeu”

posted in: Evenimente

Ana Blandiana prezentând Memorialul Sighet în cadrul conferinţei internaţionaleÎn perioada 21-23 octombrie 2004 a avut loc la Weimar al treilea simpozion internaţional „Comunismul la muzeu”, organizat de Fundaţia Ettersberg şi Fundaţia Stiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur.

La această conferinţă au fost invitate instituţii muzeale din Europa de Est care se ocupă de prelucrarea critică a trecutului comunist. Au fost prezente delegaţii din Germania, Lituania, Letonia, Polonia, românia, Ungaria. Delegaţia Memorialului Sighet a fost formată din Ana Blandiana, Katarina Kilzer, Ioana Boca, Romulus Rusan şi Gheorghe Arvunescu. În cadrul discuţiilor, Ana Blandiana a făcut o scurtă prezentare a Memorialului Sighet, după care a fost proiectat un film despre Memorial.

Au fost invitate să participe: Forumul de Istorie Contemporană de la Leipzig / Fundaţia Haus der Geschichte der Bundesrepublik, Casa Terorii de la Budapesta, Ungaria, Memorialul Victimelor Comunismului şi Rezistenţei de la Sighet, România, Muzeul Ocupaţiei de la Tallin, Estonia, Michel Muzeul Ocupaţiei din Letonia, Muzeul Victimelor Genocidului de la Vilnius, Lituania, Fundaţia SocLand şi Centrul KARTA din Varşovia, Polonia.