Home » Deutsch » Gedenkstätte » Nachrichten » Deschiderea expoziţiei “Canalul Dunăre-Marea Neagră. Un cimitir programat” la Şcoala Centrală din Bucureşti

Deschiderea expoziţiei “Canalul Dunăre-Marea Neagră. Un cimitir programat” la Şcoala Centrală din Bucureşti

posted in: Nachrichten

În data de 5 mai 2010, orele 12, expoziţia „Canalul Dunăre Marea Neagră. Un cimitir programat” a fost prezentată în faţa elevilor de la Şcoala Centrală din Bucureşti.
Au luat cuvântul doamna Norocica Cojescu, directoarea Şcolii Centrale, domnul Romulus Rusan, directorul Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului, care, în calitate de curator al expoziţiei, a făcut o prezentare a acesteia, doamna Ana Blandiana, preşedinta Fundaţiei Academia Civică, care le-a vorbit elevilor despre importanţa cunoaşterii trecutului, şi doamna Florica Dimitrescu, profesoară la Universitatea din Bucureşti, fostă elevă a Şcolii Centrale de Fete.
Expoziţia este completată cu trei panouri dedicate „Generaţiei unirii exterminată în Gulag”, care marchează împlinirea a 60 ani de la arestarea în noaptea de 5/6 mai 1950 a aproximativ o sută de demnitari din întreaga ţară şi încarcerarea lor în închisoarea de la Sighet.