Home » Deutsch » Gedenkstätte » Nachrichten » Memoria ca formă de justiţie se deschide la Sibiu

Memoria ca formă de justiţie se deschide la Sibiu

posted in: Nachrichten

Expoziţia Memoria ca formă de justiţie. Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei se deschide miercuri, 24 octombrie, ora 17.30, în curtea interioară a Primăriei Sibiu. Un eveniment organizat în parteneriat cu Asociţia Foştilor Deţinuţi Politici Sibiu şi Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu.

Expoziţia va rămâne deschisă până în data de 5 noiembrie 2012.

 

Expoziţia Memoria ca formă de justiţie, dedicată Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, primul de asemenea gen şi amploare în ţările ex-comuniste, a fost realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului şi organizată în parteneriat cu europarlamentarul Monica Macovei, sub înaltul patronaj al preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.   

Expoziţia Memoria ca formă de justiţie a fost vernisată în 18 octombrie 2011 la Parlamentul European de la Bruxelles. In perioada 9 noiembrie 2011-15 martie 2012 expoziţia a fost deschisă şi la Bucureşti, la Spaţiul Public European al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. În 27 martie 2012 a fost deschisă la Chişinău, în holul central al Bibiliotecii Naţionale a Republicii Moldova.

 

citeşte şi

Memoria ca formă de jutiţie