Home » Deutsch » Gedenkstätte » Nachrichten » Memorialul Sighet 15 ani

Memorialul Sighet 15 ani

posted in: Nachrichten

Aniversare 15 ani de la începuturile Memorialului Victimelor Comunismului şi al RezistenţeiMarţi, 29 ianuarie, Academia Civică şi Memorialul Sighet au aniversat 15 ani de la începuturile Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei.
La 29 ianuarie 1993 scriitoarea Ana Blandiana a depus proiectului unui memorial al victimelor comunismului la Consiliul Europei.

Momentul aniversar – 15 ani – s-a desfăşura la Sala Oglinzilor de la Uniunea Scriitorilor. în prezenţa unui public numeros, a fost lansat MUZEUL DE LUAT ACASĂ, un DVD cu o vizită virutala a Memorialului Sighet, fiind un proiect realizat de Fundaţia Academia Civică împreună cu firma Spidernet.

Una dintre caracteristicile Memorialului Sighet – în egală măsură calitate şi defect – este aceea de a fi prea dens, cu prea multă informaţie care nu poate fi asimilata într-o vizită care durează câteva ore.

Construit pe planurile reale ale clădirii, MUZEUL DE LUAT ACASĂ oferă libertate totală de mişcare şi posibilitatea de a consulta în amănunt fiecare exponat şi document.

Cu acelaşi prilej, în holul Uniunii Scriitorilor a fost deschisă o expoziţie despre Memorialul Sighet şi despre represiunea comunista împotriva scriitorilor, aşa cum este prezentată această temă importanta în cadrul Memorialului de la Sighet.