Home » Deutsch » Gedenkstätte » Nachrichten » Mesajul Domnului Dr. Miron Costin la împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Memorialului Sighet

Mesajul Domnului Dr. Miron Costin la împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Memorialului Sighet

posted in: Nachrichten

Dragi prieteni,

Cu ocazia aniversării a 15 ani de la începutul activităţii Memorialului Sighet, membrii susţinători şi membrii de onoare ai Academiei Civice de pe teritoriul Statelor Unite şi ai Canadei vă trimitem salutul şi felicitările noastre pentru reuşita realizării Memorialului Sighet şi pentru continuitatea Simpozioanelor şi a Şcolii de vară de la Sighet. Suntem mândri ca prin contribuţia noastră am reuşit să vă sprijinim moral şi material, mai ales în primii ani, cândconducerea Statului român n-a sprijinit absolut deloc iniţiativa Dumneavoastră.

De la Academia Civică ne-au fost trimise materiale documentare , cărţi şi anale tipărite de către Academia Civică, pe care le-am citit le-am apreciat şi le-am difuzat printre românii din America interesaţi în activitatea Dumneavoastră.

Felicitam pe Ana Blandiana pentru neîntreruptul ei aport la reuşita Memorialuli şi a activităţilor lui, pe Romulus Rusan organizatorul tuturor manifestaţiilor dela Sighet, fie că a fost vorba de conferinţe istorice şi ştiinţifice, de Şcoala de vară, de comemorarea diferitelor evenimente legate de tragicul destin al româniei în timpul comunismului sau de editarea tuturor volumelor publicate de Academia Civică, pe Ioana Boca aliniata cu enorma energie alături de cei mai vechi membri. Aducem totodată prinosul pentru cel care a fost directorul executiv Ing.Gh.Arvunescu a cărui inimă a bătut până în ultima clipă pentru Academia Civică şi pentru Memorialul Sighet.

Vă dorim în continuare – dumneavoastră, Consiliului Director, Consiliului Ştiinţific, întregii echipe a Memorialului Sighet – realizări şi colaborări pe măsură prestigiului pe care l-aţi câştigat în întreaga lume.

Dr. Miron Costin                               

                                         
Los Angeles, 27 ianuarie 2008