Home » Deutsch » Gedenkstätte » Nachrichten » Mesajul Doamnei Doina Cornea la lansarea cărţii “Jurnal – ultimele caiete”

Mesajul Doamnei Doina Cornea la lansarea cărţii “Jurnal – ultimele caiete”

posted in: Nachrichten

Deşi mă concentrez tot mai greu pentru a enunţa gânduri coerente în acest sfârşit de drum, adresez cu multă bucurie aceste câteva rânduri tuturor celor pe care i-am întâlnit în această viaţă a noastră. A fost o călătorie uneori istovitoare, alteori plină de neprevăzut sau de farmec. Dar „nu calea contează” – spune Monseniorul Vladimir Ghika – „ci cum o parcurgem”.
Totodată ţin să mulţumesc din tot sufletul celor care s-au străduit ca această carte a drumului meu să apară în condiţii grafice excepţionale.
Mulţumesc actorilor mei preferaţi care au binevoit să se aplece asupra textelor mele.
Nu am cuvinte să-mi exprim recunoştinţa faţă de Doamna Ana Blandiana şi de Domnul Romulus Rusan – ultimul de a fi avut ideea publicării acestei cărţi, iar Doamna Ana Blandiana de a fi editat şi prefaţat cartea.
Prefaţa Dumneavoastră, Doamnă Ana Blandiana, întrece orice aşteptare de frumuseţe şi de adevăr. Aşa cum am mai spus, cu alt prilej, ea conferă cărţii un spor de sens şi de lumină.
Vă mulţumesc, de asemenea, pentru că aţi subliniat importanţa indestructibilă a familiei mele în acţiunile noastre comune. Aş mai adăuga aici şi atitudinile dătătoare de curaj ale unor prieteni sau foşti studenţi de-ai mei.
Mulţumesc cu multă iubire în suflet.

Doina Cornea

Cluj, 29 iunie 2009