Home » Română » Memorial » Evenimente » Un nou apel internațional pentru un proces al comunismului

Un nou apel internațional pentru un proces al comunismului

posted in: Evenimente

Joi, 7 noiembrie, la Roma, în sala de conferințe a Senatului italian, este prezentat un nou apel internațional pentru un proces al comunismului. Documentul va fi prezentat de Prof. Renato Cristin, Prof. Roberto de Mattei, Dr. Dario Fertilio, senatorul Adolfo Urso, senatorul Lucio Malan și Vito Comencini.

 

”A 30-a aniversare a căderii zidului Berlinului este o oportunitate nu doar pentru a contribui la memoria istorică ci și pentru a contribui în mod concret la elaborarea unei culturi antitotalitare care să priveasă spre viitor cu scopul de a ajunge la un proces care să aibă înțelesul și valoarea unui Nurenberg al comunismului” (citat din Apelul lansat în 7 noiembrie).

 

Apelul este o inițiativă internațională, promovată de Renato Cristin de la Universitatea din Trieste, pornind de la o mai veche idee a lui Vladimir Bukovski: un proces moral și istoric al comunismului care să ducă la o irevocabilă condamnare a sa.

Memorialul Sighet este semnatar al apelului. Inițiativa este susținută și de organizația Platform of European Memory and Conscience, organizație din care Memorialul face parte.

 

Sâmbătă, 9 noiembrie, la Trieste și la Madrid, vor avea loc conferințe unde se va discuta despre apel.