Home » Deutsch » Zentrum für Studien » 1945 Dokumentar Dateien » Vâşinski răspunde americanilor

Vâşinski răspunde americanilor

Domnule Berry, 5 martie
Răspunzându-vă la scrisorile dv. din 28 februarie şi 1 martie, vă informez că, conţinutul acestor scrisori a fost transmis de mine Guvernului sovietic.
În ceea ce priveşte esenţa problemei abordate în aceste scrisori, aş vrea să vă amintesc că în convorbirea mea cu dv. din ziua de 28 februarie v-am prezentat punctul de vedere al Guvernului sovietic potrivit căruia în noul guvern român trebuie reprezentate toate forţele cu adevărat democratice din România şi că un astfel de guvern va putea asigura în România, care reprezintă spatele frontului Armatei Roşii, ordinea şi liniştea, asigurând totodată îndeplinirea onorabilă şi conştiincioasă a condiţiilor Convenţiei de armistiţiu. Pe lângă aceasta, consider necesar să vă atrag atenţia asupra faptului că, Conferinţa din Crimeea cere smulgerea din rădăcină a ultimelor urme ale nazismului şi fascismului, ceea ce constituie, de asemenea, o sarcină importantă a noului Guvern român.
Al dv. foarte sincer,
A. Vâşinski.
 
 
Documente din volumul „România. Viaţa Politică în Documente 1945”, coordonator Ioan Scurtu, Arhivele Statului din România, 1994  
 
 
Vă invităm să citiţi şi celelalte materiale din Dosarul documentar 1945