Home » Română » Memorial » Evenimente » 70 ani de la moartea istoricului Gheorghe I. Brătianu în închisoarea Sighet

70 ani de la moartea istoricului Gheorghe I. Brătianu în închisoarea Sighet

posted in: Evenimente

Joi, 27 aprilie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Județean de Excelență Maramureș, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței a avut loc o altfel de oră de istorie desfășurată în sălile Gheorghe I. Brătianu: un istoric în istorie.

 

După evocarea vieții și activității marelui istoric realizată de profesorul de istorie Marius Voinaghi, a urmat lansarea volumului Marea Neagră în viziunea lui Gheorghe I. Brătianu, despre care a vorbit autorul, istoricul Vasile Mîrza și Gabriel Cojocaru, directorul Editurii Grinta.

La evenimentul coordonat și moderat de colega noastră dr. Andrea Dobeș, au participat elevi sigheteni de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand”, Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko”, Liceul Tehnologic Marmația, Liceul Tehnologic Forestier, respectiv un grup de elevi de la Liceul din Borșa. Cu toții au fost însoțiți de profesorii de istorie: Ileana Sauliuc-Zapca, Adriana Vescan, Ioana Csillik, Maria Lauruc, Timiș-Mureșan Liana și Vlad Mărioara.

Lecția de istorie s-a încheiat cu depunerea unei jerbe de flori în celula în care a murit Gheorghe Brătianu.