Home » Română » Memorial » Evenimente » A XI-a ediție a seriilor de conferințe de comemorare a episcopului Márton Áron

A XI-a ediție a seriilor de conferințe de comemorare a episcopului Márton Áron

posted in: Evenimente

În ultima săptămână a lunii august în Sândonimic s-a desfășurat cea de a XI-a ediție a seriilor de conferințe și comemorări organizate în cinstea episcopului Márton Áron.

Seria evenimentelor a fost deschisă prin Sfânta Liturghie celebrată de Excelența Sa msg. Kovács Gergely, arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia.

Conferințele au debutat la Centrul de Pelerinaj Márton Áron aducând în actualitate diverse teme din viața și activitatea episcopului.

Din programul manifestărilor: Atitudinea episcopului Márton Áron față de preoții săi (Msg. Marton Jozsef); Vizita de miruire din iunie 1949 al episcopului Márton Áron, în zona Ciucului de Sus, în lumina documetelor poliției politice (Denisa Bodeanu); „Colonia de muncă Dunărea”. Domiciliul de aproape 3 ani de zile a episcopului Márton Áron (Andrea Dobeș, Giurgiu Daniel); Umor și bunătate – frânturi din înregistrările audio realizate cu contemporanii episcopului Márton Áron (Nagy Zoltán); lansarea volumelor Episcopul și Cronologia vieții episcopului Márton Áron (editor Marton Jozsef).

Din partea Memorialului Sighet a participat cu o comunicare dr. Andrea Dobeș.

 

sursa foto: https://romkat.ro/