Home » Română » Memorial » Evenimente » Ana Blandiana şi Romulus Rusan în vizită la Hoover Institution

Ana Blandiana şi Romulus Rusan în vizită la Hoover Institution

posted in: Evenimente

Stanford UniversityLuni, 8 iunie, Ana Blandiana şi Romulus Rusan, împreună cu Doina Uricariu, director ICR NY, dr. Miron Costin, reprezentantul Memorialului Sighet în SUA, au vizitat Hoover Institution (Standfod University).

Hoover Romanian Archive[11]

Ana Blandiana și Romulus Rusan s-au întâlnit cu Paul Gregory de la Departamentul Europei de Est,  cu Laura Coșovanu și cu alți cercetători de la Stanford University. Cu acest prilej, întregului grup de oaspeți români i-au fost prezentate piese importante din arhiva românească tezaurizată la Hoover Institution (documente și fotografii ale familiei regale sau scrisori din corespondența lui Iuliu Maniu),Hoover Romanian Archive[2] iar Laura Coșovanu, fostă colaboratoare atât a Instituției Hoover, cât și a Memorialului Sighet, le-a vorbit despre importanța înregistrărilor de istorie orală ale Memorialului în cadrul arhivei din instituția americană. Pentru că, încă din 2003, printr-un parteneriat științific, o parte a arhivei de istorie orală a Centrului de Studii asupra Comunismului face parte și din arhiva prestigioasei instituții a memoriei lumii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și  Ana Blandiana și Romulus Rusan au prezentat Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței în Statele Unite