Home » Română » Memorial » Evenimente » CONCURSUL DE FOTOGRAFIE „MARCA PATRIMONIULUI EUROPEAN – EUROPA ÎNCEPE AICI!”

CONCURSUL DE FOTOGRAFIE „MARCA PATRIMONIULUI EUROPEAN – EUROPA ÎNCEPE AICI!”

Marca Patrimoniului European (European Heritage Label, EHL) este o inițiativă a Comisiei Europene care își dorește să îmbogățească cunoștințele legate de istoria, patrimoniul și valorile europene comune. Rolul Mărcii este de a accentua și de a întări sentimentul de apartenență la Uniune în rândul tuturor cetățenilor europeni, mai ales în cel al tinerilor. Marca Patrimoniului European transformă granițele de odinioară în poduri, încurajează dialogul intercultural și oferă un sens apartenenței la o Europă unită.

 

Competiția de fotografie care se lansează azi este una dintre activitățile educaționale și de promovare ale proiectului european EHL@N – o rețea de cooperare între orașe și situri care dețin Marca Patrimoniului European. Organizatorul concursului este consorțiul EHL@N, reprezentat de către liderul acestui proiect, Burghauptmannschaft Österreich – Palatul Imperial Viena și asociația siturilor EHL.

Scopul principal al acestei competiții este de a promova valorile fundamentale ale Mărcii Patrimoniului European, valori bazate pe principii precum libertate, democrație, respectarea drepturilor omului, diversitate culturală și ligvistică, toleranță și solidaritate, principii și valori reprezentate de Marca Patrimoniului European și de către siturile care dețin acest prestigios titlu.

Tema concursului se va axa pe siturile Mărcii Patrimoniului European – pe evenimentele care au loc și diferitele activități de promovare ale patrimoniului european. Fotografiile vor fi însoțite de povești personale, care sunt menite să reflecte relația lor cu siturile și valorile imortalizate.

Concursul este deschis publicului – cețățeni din toate statele europene pot participa, cu condiția respectării tuturor cerințelor formale și tehnice. La această competiție pot participa atât amatori, cât și fotografi profesioniști. Participanții vor fi repartizați în două categorii: tineri – sub 30 de ani ( inclusiv 30)  și adulți – peste 30 de ani. Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul https://www.ehl-network.eu/enter-competition/

Fotografiile pot fi înscrise în concurs online, la adresa https://www.ehl-network.eu/enter-competition/ , în perioada: 15 februarie 2021 – 14 martie 2021. Fotografiile alese de juriu ( 20 de fotografii pentru fiecare categorie de vârstă) vor fi prezentate publicului larg. Publicul va fi cel care va vota pe site-ul proiectului și va desemna câștigătorii în ambele categorii de vârstă.

Site-ul www.ehl-network.eu se lansează concomitent cu această competiție de fotografie.

Rezultatele votului vor fi anunțate în data de 9 mai 2021, pe site și pe conturile de rețele sociale ale organizatorilor și ale instituțiilor europene care vor face parte din juriu. Câstigătorii vor fi recompensați cu câte un premiu constând în suma de 500 EUR.

 

Fă vizibil ceea ce, fără tine, s-ar putea să nu fie niciodată observat. (Robert Bresson)

 

Pentru întrebări și mai multe informații vă stă la dispoziție secretariatul care se ocupă de această competiție (City of Lublin, Polonia, partener al proiectului EHL@N):

– Katarzyna Czerlunczakiewicz, email: kczerlunczakiewicz@lublin.eu

– Michał Trzewik, email: mtrzewik@lublin.eu

 

Memorialul Sighet a primit în 2018 Marca Patrimoniului European și este membru al EHL@N.

 

Consultați și lista celor 48 de situri care dețin Marca Patrimoniului European