Home » Română » Centrul de Studii » W-Child Project » Elevi ai Colegiului Dragoș Vodă premiați la Memorialul Sighet

Elevi ai Colegiului Dragoș Vodă premiați la Memorialul Sighet

posted in: Evenimente, W-Child Project
Memorialul Sighet. Ziua Memoriei 2021
Decernarea diplomelor elevilor de la Colegiul Național Dragoș Vodă

În 10 iunie, de  sărbătoarea Înălțării și Ziua Eroilor, la Memorialul Sighet a avut loc  Ziua Memoriei – Ziua Porților Deschise.

În cadrul evenimentelor organizate cu acest prilej a avut loc și premierea elevilor de la Colegiul Național Dragoș Vodă care au participat activ la diverse activități educaționale organizate de Fundația Academia Civică – Memorialul Sighet. Alături de cei 22 de elevi premiați, au primit diplome și profesoarele de istorie Claudia Dura și Luminița Colopelinc, cele care au coordonat activitățile elevilor.

Decernarea premiilor a fost făcută de Virginia Ion, Andrea Dobeș și Voica Potârcă.

În 2021 principalul proiect în care elevii de la Colegiul Național Dragoș Vodă au fost implicați a fost W-child Project. În spatele ușilor închise. Copilărie sub regimurile totalitare / copilărie în vreme de război.

 

W-Child Project este derulat prin parteneriatul a patru organizaţii din patru ţări afectate, pe parcursul secolului XX, de războaie şi / sau de regimurile totalitare: Asociaţia URBAN (Bosnia şi Herţegovina) (partener principal), Fundaţia Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei (România), Asociaţia ATRIUM (Italia) şi Post Bellum (Cehia). Proiect co-finanţat de Uniunea Europeană prin programul Europa pentru Cetăţeni – Memoria Europei.