Home » Română » Memorial » Evenimente » Elevi din România, Norvegia și Polonia, participanți la proiectul ERASMUS PLUS intitulat „NO FRONTIERS IN EDUCATION” în vizită la Memorialul Sighet

Elevi din România, Norvegia și Polonia, participanți la proiectul ERASMUS PLUS intitulat „NO FRONTIERS IN EDUCATION” în vizită la Memorialul Sighet

posted in: Evenimente

Joi, 30 martie a.c., Muzeul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei a fost gazda celor 70 de elevi participanţi la proiectul ERASMUS PLUS intitulat „NO FRONTIERS IN EDUCATION” al cărui scop prinicipal este conştientizarea ideilor şi principiilor esenţiale ale democraţiei.

Vizita la Memorial a inclus o prezentare ghidată a muzeului, urmată de un work-shop pe tema victimelor comunismului  în România. Drept studiu de caz a fost aleasă personalitatea marelui om politic Iuliu Maniu.

Şcoala coordonatoare a proiectului este Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa-Năsăud (echipa de proiect este formată din profesorii Monica Măgureanu, Mititean Varvara, Doru Valeriu Mătâi, Radu Cârcu şi Toader Pangrate), iar şcolile partenere sunt din Narvik (Norvegia), Krynica Zdroj şi Nowy Sacz (Polonia).