Home » Română » Memorial » Evenimente » ES Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, în vizită la Memorialul Sighet

ES Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, în vizită la Memorialul Sighet

posted in: Evenimente

Marţi, 20 septembrie 2011, E.S. Domnul Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, aflat într-o vizită privată în Maramureş, a vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei.

E.S. Mark Gitenstein a fost însoţit de doamna Elizabeth Gitenstein şi de senatorul Ted Kaufman.

După o vizită de aproape 3 ore, E.S. Mark Gitenstein a scris în Cartea de Onoare a Memorialului: “Aceasta va fi una dintre cele mai pregnante aminitiri pe care le voi avea din România”.

E.S. Mark Gitenstein a plecat apoi la Casa Memorială Elie Wiesel.

 

Citiţi şi

InfoMM.ro: Ambasadorul Statelor Unite, în vizită privată la Sighet

VIZITATORI IMPORTANȚI LA SIGHET.

Marţi, 20 septembrie, Excelenţa Sa Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, s-a aflat într-o vizită privată la Sighetu Marmaţiei. Acesta fost însoţit de doamna Elizabeth Gitenstein, senatorul Ted Kaufman şi Iulia Violeta Vasile, asistent de presă din cadrul Departmentului American de Stat. Printre obiectivele vizitate s-au numărat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, precum şi Casa Memorială Elie Wiesel. Ambasadorul SUA a petrecut peste două ore la Memorial, manifestând un mare interes pentru fosta închisoare comunistă.

“Am ţinut neapărat să vin la Sighet să vizitez Memorialul, despre care auzisem multe. Mă aflu pentru prima dată în Maramureş. Am trăit una dintre cele mai marcante experienţe din viaţa mea vizitând acest muzeu. Am ajuns la concluzia că Statele Unite au făcut prea puţin pentru România în acea perioadă a regimului comunist, dar prin postul de radio Vocea Americii s-a putut face auzită vocea libertăţii, mesajul pentru libertate”, a spus Excelenţa Sa Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti.

“Am fost şocat de ceea ce mi-a fost dat să văd la acest muzeu. Sper ca aşa ceva să nu se mai poată întâmpla niciodată”, a declarat senatorul Ted Kaufman. Oaspeţii americani au părăsit Sighetul pentru a merge la o escaladă montană.

 

Maramedia: SIGHET Ambasadorul SUA Mark Gitenstein în vizită la Sighet
Ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein s-a aflat astazi intr-o vizita neoficiala la Sighetu Marmatiei. Excelenta sa a vizitat Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului si al Rezistentei, dar si Casa Memoriala Elie Wiesel.

Ambasadorul SUA a fost insotit de sotia sa Elizabeth Gitenstein si de fostul senator Ted Kaufman. Dupa o vizita de aproximativ trei ore  Excelenta sa, dar si fostul senator s-au aratat vizibil impresionati de cladirea care sta marturie la atrocitatile suferite de catre  victimele comunismului. La final ambasadorul SUA si-a asternut impresile in Cartea de onoare a muzeului. Vizita neoficiala a ambasadorului SUA la Bucuresti a continuat la Casa Memoriala Elie Wiesel. Acesta a declarat ca in zilele urmatoare doreste impreuna cu sotia sa sa exploreze muntii din Zona Maramuresului.