Home » Română » Memorial » Evenimente » Expoziţia “Recsk – gulagul maghiar (1950-1953) s-a deschis la Bucureşti

Expoziţia “Recsk – gulagul maghiar (1950-1953) s-a deschis la Bucureşti

posted in: Evenimente

Luni, 20 mai, ora 18, în spaţiul expoziţional pernent al Memorialului Sighet la Bucureşti, “Memoria ca formă de justiţie” (str. Jean-Louis Calderon nr. 66), s-a deschis expoziţia “Recsk – gulagul maghiar (1950-1953)”, realizată de Arhiva Istorică a Serviciilor Secrete de la Budapesta.

La vernisajul expoziţiei au vorbit dna Ana Blandiana, fondatoarea Memorialului Victimelor Comunismului şi preşedinte al Fundaţiei Academia Civică, dl Claudiu Secaşiu, membru al Colegiului CNSAS, dna Palasik Maria, şef al Departamentului de Cercetare la Arhiva Istorică a Serviciilor Secrete de la Budapesta şi Bank Barbara, cercetător în cadrul Arhivei Istorice a Serviciilor Secrete.

Expoziţia, care face parte din seria evenimentelor organizate cu prilejul jubileul de 20 de ani al Memorialului Sighet, a fost deschisă în perioada 22 aprilie-13 mai la Memorialul Sighet şi va putea fi viztată în Bucureşti până în data de 1 iunie. 

 

Spaţiul expoziţional permanent al Memorialului Sighet la Bucureşti, “Memoria ca formă de justiţie” este deschis de luni până duminică între orele 10-18.

 

 

 

 

fotografii de la eveniment