Home » Română » Memorial » Evenimente » Expoziția ”Rusaliile Negre. Deportarea în Bărăgan”, deschisă la Muzeul de Istorie din Soroca

Expoziția ”Rusaliile Negre. Deportarea în Bărăgan”, deschisă la Muzeul de Istorie din Soroca

posted in: Evenimente

Expoziția ”Rusaliile Negre. Deportarea în Bărăgan”, expoziție a Centrului de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet poate fi vizitată în această perioadă la Muzeul de Etnografie și Istorie din Soroca. În luna iunie expoziția a fost găzduită de Muzeul Național de Istorei al Moldovei de la Chișinău.

Deschiderea expoziției a avut loc joi, 23 august. Evenimentul a făcut parte din programul Școlii Internaționale de Vară ”Cultura Memoriei și patrimoniul cultural pentru tânăra generație”.

Școala Internațională de Vară ”Cultura Memoriei și patrimoniul cultural pentru tânăra generație” are loc în perioada 23-29 august fiind organizată de Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Excelență Institutul ProMemoria în parteneriat cu Centrul de Studiere a Genocidului și Rezistenței din Vilnius, Institutul de Istorie (Chișinău), Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Școala de Vară este finanțată de Programul „Development Cooperation Project” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania, director de proiect fiind dr. Virgil Bîrlădeanu. Participanții sunt studenți din Republica Moldova, Lituania și România.
După Chișinău, Soroca și Ipotești, ultimele zile ale Școlii de Vară se vor desfășura la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Programul va cuprinde atât vizitarea Memorialului și a Cimitirului Săracilor, cât și prelegeri despre rezistența anticomunistă.

foto: Maria Cunichevici