Home » Română » Memorial » Evenimente » Școala de Vară Festivalul de idei unSettled la Memorialul Sighet, septembrie 2020

Școala de Vară Festivalul de idei unSettled la Memorialul Sighet, septembrie 2020

În perioada 10-13 septembrie a avut loc la Memorialul Sighet primul eveniment din cadrul Festivalului de idei unSettled, organizat de Freedom House România în parteneriat cu Fundația Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței.

Proiectul a fost adaptat noilor condiții generate de criza sanitară (Covid19), modificându-și perioada de desfășuare și numărul de participanți. Cei 150 tineri selectați încă din luna martie au fost repartizați în mai multe serii, în prima serie fiind prezenți la Sighet 20 de participanți.

Festivalul de idei unSettled se desfășoară în cadrul Burselor unSettled, parte a proiectului Learning from Our Past to Build the Future.

Proiectul Learning from Our Past to Build the Future este derulat de Freedom House România în parteneriat cu Fundația Academia Civică, Institutul de Investigarea a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc, Geeks for Democracy, Forum Apulum, Funky Citizens, iTeach.ro și susținut de Radio Europa Liberă și PressHub, rețea formată din 30 de publicații locale din România.

Mai multe informații despre proiect și despre participanți, precum și un calendar al evenimentelor se găsesc pe site-ul Burseleunsettled  precum și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/burseleunsettled

 

 

 

Acest proiect este parțial finanțat printr-un grant al Departamentului de Stat al S.U.A. Opiniile, constatările și concluziile prezentate în acest proiect sunt ale organizatorilor și nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.