Home » Română » Memorial » Evenimente » In memoriam DAN MANUILĂ

In memoriam DAN MANUILĂ

posted in: Evenimente

Cu câteva zile în urmă ne-a părăsit unul dintre cei mai constanți sprijinitori ai Fundației Academia Civică și ai Memorialului Victimelor Comunismului

DAN MANUILĂ

membru marcant al exilului românesc american.

Nepot al lui Sabin Manuilă, personalitate științifică de recunoaștere internațională, colaborator al lui Victor Babeș, membru al Academiei Române, întemeietor al Institutului Național de Statistică și prieten politic al lui Iuliu Maniu, pe care l-a reprezentat în primii ani după război în Statele Unite.

Dan Manuilă a părăsit din adolescență, împreună cu unchiul său, România, de care a rămas însă legat tot restul vieții. Implicat în activitatea exilului românesc, a fost vicepreședinte al Fundației Iuliu Maniu din New York.

Și, în memoria lui Iuliu Maniu, ne-a fost alături în întreaga noastră activitate.

Intelectual de elită și pasionat meloman, prin Fundația Academia Civică el a donat Bibliotecii Naționale a României o enormă colecție de discuri și DVD-uri de muzică simfonică.

Fie ca Dumnezeu să îl răsplătească și să umple golul pe care dispariția sa îl lasă în urmă cu valorile intelectuale și dragostea de țară ale tinerilor români atât de numeroși azi în diasporă.