Home » Română » Memorial » Evenimente » In memoriam DOINA CORNEA

In memoriam DOINA CORNEA

posted in: Evenimente

A plecat dintre noi spre o lume în care nu va mai fi obligată să protesteze doamna Doina Cornea, ființa cea mai fragilă și cea mai puternică forță morală din România ultimelor două decenii ale secolului XX.

Ea a fost, singură, societatea civilă a unei țări care nu cunoștea încă definiția acestei noțiuni și, timp de două decenii, ea ne-a ținut locul tuturor în fața Europei și a lumii întregi.

Dumnezeu, în care credea cu fervoare, să o răsplătească și să îi dea odihna pe care o merită!

 

Echipa Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței

 

 

 

 

 

Doamna Doina Cornea  a fost o fiinţă stranie nu numai prin cantitatea disproporţionată de îndrăzneală pe care o conţinea, ci şi prin amestecul de sfială şi severitate, de duioşie şi de lipsă de complezenţă, de compasiune şi de neînduplecare cu care provea în jur şi în sine însăşi. Aşa cum o apă adâncă şi limpede este întotdeauna mai misterioasă decât una tulbure care îşi camuflează adâncimea, misterul acestei priviri consta în simplitatea cu care reușea să răstoarne regulile viciate ale mentalului colectiv, redând normalităţii sensul moral şi reuşind să pună deasupra atotputerniciei răului semnul îndoielii.

Ana Blandiana