Home » Română » Memorial » In Memoriam ROMULUS RUSAN (13 martie 1935-8 decembrie 2016) » Membrii cenaclului „Nicolae Băciuț” din Brăila, gânduri despre ROMULUS RUSAN

Membrii cenaclului „Nicolae Băciuț” din Brăila, gânduri despre ROMULUS RUSAN

MEMBRII CENACLULUI„ NICOLAE BĂCIUȚ”, BRĂILA

IN MEMORIAM ROMULUS RUSAN

 

 

 

 

 

 

APOI E VEȘNICIA…!

 

Și apoi e veșnicia.

Nu o înțelegem

Și ne e frică s-o lăsăm să vibreze.

Și apoi sunt oamenii veșnici.

Nu-i înțelegem

Și ne e frică să-i lăsăm să plece.

Pentru că din cărți

Și din pași

Și din îmbrățișări

Am învățat că aerul se răstignește

Pentru a face loc siluetelor oamenilor veșnici.

Și ce se întâmplă când ei pleacă?

Ce se întâmplă cu vidul rămas în urma lor?

Un văzduh ciuruit de absențe

Nefirești?

Și apoi e durerea.

N-o înțelegem

Și ne e frică să ne gândim

La o lume în care aerul poartă absența,

Ca un steag în bernă,

A omului veșnic

Care a fost

Este

Și va fi

Romulus Rusan.

Irina Anghel

 

 

Lumea e atât de relativă, atât de nesigură, iar noi atât de neputincioşi. Însă ni se dă o consolare, ceva care să ne fie ajutor pe tot parcursul vieții. Ni se dă iubirea. Iubirea ca un talant ce trebuie înmulțit în fiecare zi, în fiecare secundă, toată viața, fără instrucțiuni, fără limite, existând prin ea însăşi ca o îmbrățişare. Ni se dă un om pe care ajungem să-l iubim mai mult decât propria noastră viață, cu care să mergem împreună, rege şi regină, mai frumoşi decât orice există pe pământ. Iar o iubire atât de puternică nu se poate să nu se continue şi dincolo de timp. Bucurați-vă! Romulus vă e înger în Cer, VIU!

Cristina Terente

 

 

 

 

Cât de frumoase și înălțătoate pot fi unele suflete!

Am avut binecuvântarea de a-l întalni și de a-l cunoaște pe distinsul domn Romulus Rusan prin intermediul Cenaclului “Nicolae Băciuț”. O ființă de o noblețe deplină și de o delicatețe calmă, un model desăvârșit de moralitate… Prezența discretă, de o inteligență uimitoare care m-a fascinat întru totul, m-a copleșit.
Cuvintele sunt de prisos și doar gândurile îndreptate către dumneavoastră, stimata doamnă a Poeziei, le mai am la îndemână! Noi, membrii cenaclului, suntem cu tot sufletul alături de dumneavoastră! Dumnezeu să vă vegheze, dându-vă putere și alinare!

Drumul spre veșnicie să-i fie presărat cu lumină jumătății -LUMINĂ!

Teodora Mazilu

 

 

Din incapacitatea de a plămădi cuvintele potrivite la aflarea cutremurătoare a veștii că domnul Romulus Rusan nu se mai află printre noi, trimit cele mai sincere gânduri și condoleanțe doamnei Ana Blandiana. În acest moment, cuvintele nu mai au puterea de a exprima durerea pe care o simt. Vă mulțumesc, domnule Romulus Rusan, pentru deosebita implicare în familia noastră, cea a festivalului. Mă rog pentru sufletul dumneavoastră. În următoarea ediție, vă vom păstra incontestabil în inimile noastre. Dumnezeu să vă aibă cât mai aproape ȘI SĂ NE PRIVIȚI DIN CER in fiecare clipă!

Ana Scarlet

 

 

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a domnului Romulus Rusan m-a îndurerat profund. Încă nu pot realiza această pierdere a omului care mi-a marcat copilăria și o parte din adolescență. Am petrecut atâtea momente minunate alături de domnul Romulus datorită cenaclului “Nicolae Băciuț ” și îl voi păstra mereu în amintire cu mare admirație și mult drag; a fost ingerul meu ce emana bunătate și siguranță!

Alina Jalbă

 

 

Cuvintele sunt prea mici și neînsemnate pentru a transpune tot ceea ce simt. Încă sunt în stare de șoc, fapt ce se transformă ușor în revoltă pentru că nu-mi pot imagina gândul că, fizic, Romulus Rusan nu mai este printre noi. Însă Romulus îmi va rămâne veșnic în suflet, deoarece este persoana care și-a pus amprenta pe o parte foarte importantă a vieții mele, copilăria. In cadrul activităților de  cenaclu, l-am văzut pentru prima dată.Ce minune de om; cu câtă blândețe și bucurie ne privea…! Pe domnul Romulus Rusan, îl voi purta în ființa mea și dincolo de timp, mereu  cutremurată de emoție!

Mirela Irimia

 

 

O fire veșnic tânără; un chip luminat, de copil. Așa l-am considerat pe domnul Romulus Rusan. Niciun cuvânt nu ar fi de ajuns pentru a exprima cutremurarea. Dumnezeu știe mereu când să își retragă îngerii și sunt convinsă că un suflet atât de bun se bucură acum de adevărata viață de apoi, alături de alți îngeri asemenea dumnealui. Dumnezeu să îl aibă în pază!

Raluca Cernamoriț