Home » Deutsch » Gedenkstätte » Jubiläum 20 Jahre » Memoria ca formă de justiţie, spaţiul expoziţional permanent al Memorialului Sighet la Bucureşti

Memoria ca formă de justiţie, spaţiul expoziţional permanent al Memorialului Sighet la Bucureşti

posted in: Jubiläum 20 Jahre

 Cu ocazia jubileului de 20 de ani al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei

 

 

joi, 9 mai, ora 17 

a avut loc  la deschiderea 

spaţiului expoziţional permanent al

Memorialului Sighet la Bucureşti

 

MEMORIA CA FORMĂ DE JUSTIŢIE 

str. J.L. Calderon nr. 66

 

 

Joi, 9 mai (Ziua Europei), în seria de manifestări dedicate jubileului de 20 de ani, se înscrie inaugurarea la Bucureşti a spaţiului expoziţional permanent al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei în str. Jean Louis Calderon nr. 66.

O casă veche de un secol, a fost reabilitată, iar în interiorul celor câtorva camere am montat pe douăzeci şi trei de panouri un rezumat tematic al Memorialului, incluzînd şi două touch screen-uri pe care pot fi urmărite itinerariile câtorva dintre sutele de mii de deţinuţi politici, respectiv date despre elementele expoziţiei. Până şi curtea rezumă Sighetul, reproducând grafic statuile din Convoiul Sacrificaţilor(operă a sculptorului Aurel Vlad).

Tot acolo, pe un perete strîmt, sunt reproduse fotografiile a peste o sută din miile de deţinuţi din Galeria Memorialului. Deocamdată ne-am făcut datoria faţă de cei care, neputînd parcurge cei 650 de kilometri pînă la Sighet, îşi vor putea face, in nuce, o imagine despre el. Spaţiul expoziţional permanent al Memorialului Sighet primeşte vizitatori (intrarea este liberă) între orele 10 şi 18, în toate zilele săptămânii. El poartă numele simbolic „Memoria ca formă de justiţie“. 

 

Spaţiul este deschis de luni până duminică între orele 10-18 

 

   

   

 

Pentru mai multe fotografii de la deschiderea Spaţiului expoziţional, accesaţi aici