Home » Română » Memorial » Evenimente » Nicolae Noica 80

Nicolae Noica 80

posted in: Evenimente

Dl Nicolae Noica este un constructor în sensul cel mai complet și cel mai simbolic al cuvântului. El este constructor nu pentru că este inginer, ci pentru că a fost mereu dispus să-și zidească viața, timpul ce i s-a dat, transformând ideile în realitatea unor opere.

Vicepreședinte al Fundației Academia Civică – realizatoarea și administratoarea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței – Dl Noica a fost de-a lungul celor trei decenii de derulare a acestui proiect, care a început ca un vis și devenit o instituție internațională, un neobosit punct de sprijin și izvor de eficiență.

În acest moment simbolic și solemn al unei vârste care nu i se potrivește, îi dorim  domnului Nicolae Noica la mulți ani în care să nu se schimbe, continuând  aceleași neprecupețite eforturi de reconstruire, modernizare, ordonare, raționalizare pe care le depune de o viață peste tot unde este nevoie și unde energia și rigoarea sa, spiritul său de ordine și dragostea sa de adevăr aduc iluziile despre lumea în care trăim mai aproape de realitate.

Ana Blandiana și toți colegii de la Fundația Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței