Home » Română » Memorial » Evenimente » Ora amiezii

Ora amiezii

posted in: Evenimente

Luni, 6 iulie 2009, la ora 11, a avut loc la în Sala Oglinzilor a Casei Monteoru (sediul Uniunii Scriitorilor) (Calea Victoriei nr. 115) “Ora amiezii”, o întâlnire aniversară dedicată Şcolii de Vară de la Sighet. Întâlnirea a fost organizată de Fundaţia Academia Civică în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer.

Organizat cu o săptămână înainte de deschiderea celei de-a XII-a ediţii a Şcolii de Vară de la Sighet, care va avea loc perioada 13-20 iulie 2009 la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, evenimentul s-a dorit a fi o întâlnire între promoţiile de tineri care au participat la cele unsprezece ediţii anterioare ale Şcolii, începând din 1998, precum şi cu cei care au conferenţiat la Sighet.

 

Cu aceeaşi ocazie a fost volumul Şcoala Memoriei 2008, cuprinzând conferinţele şi discuţiile de la ediţia din vara trecută a Şcolii de Vara de la Sighet.

 

Şcoala de Vară de la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei este organizată de Fundaţia Academia Civică – Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului în parteneriat şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei Konrad Adenauer, căreia i s-au alăturat succesiv, de-a lungul celor douăsprezece ediţii, Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucureşti, Institutul Polonez, Serviciul Cultural Francez, Centrul Ceh, British Council, ProHelveţia, Alcatel Lucent, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării 

 

Ca să condamnăm comunismul, trebuie să îl cunoaştem.Vă invităm la o întâlnire a celor care l-au cunoscut de aproape cu cei care, pentru a înţelege prezentul, trebuie să descopere trecutul.