Home » Română » Memorial » Evenimente » Romfilatelia marchează 25 de ani de la căderea regimului comunist printr-un plic de corespondență tematic dedicat Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei

Romfilatelia marchează 25 de ani de la căderea regimului comunist printr-un plic de corespondență tematic dedicat Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei

posted in: Evenimente
Romfilatelia marchează 25 de ani de la căderea regimului comunist printr-un plic de corespondență tematic dedicat Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei
„Atunci când justiția nu reușește să fie o formă de memorie, memoria singură poate fi o formă de justiție.” (Ana Blandiana)
Romfilatelia adaugă seriei de elemente filatelice care marchează împlinirea a 25 de ani de la căderea regimului comunist un nou produs tematic, întregul poștal (plicul de corespondență) dedicat acestui eveniment, realizat într-o manieră grafică sugestivă, care reliefează însemnătatea și simbolistica momentului aniversar.
Ilustraţia întregului poștal reproduce o secțiune din lucrarea „Cortegiul Sacrificaţilor”, realizată în anul 1999 de sculptorul Aurel Vlad. Lucrarea simbolizează drama deţinuţilor politici din închisorile comuniste, printr-un grup de persoane care se orientează spre un orizont fără scăpare. Acestea primesc însă şansa salvării de la personajul fără cap aflat în faţa lor, care îl reprezintă simbolic pe Sf. Ioan Botezătorul, primul martir al Creştinătăţii.
Timbrul întregului poștal ilustrează o sârmă ghimpată, ce reprezintă simbolic lagărul comunist și implicațiile regimului bolșevic – marginalitate, dezintegrare, îngrădire în exprimare și gândire etc. În antiteză cu aceasta, pe timbru se regăsesc totodată și cele douăsprezece stele din drapelul Uniunii Europene, care înlocuiesc astfel regimul anterior cu valorile și principiile unei lumi libere și democratice.
Începând cu luna decembrie 2014, întregul poștal dedicat aniversării a 25 de ani de la căderea regimului comunist va putea fi achiziţionat de la toate oficiile poștale din Bucureşti şi din ţară.
pentru mai multe informaţii
http://www.romfilatelia.ro/noutati/comunicatepresa.php?ContentID=681