Home » Română » Memorial » Evenimente » Școala de toamnă UBB “Politici sociale în regimul comunist românesc” la Memorialul Sighet

Școala de toamnă UBB “Politici sociale în regimul comunist românesc” la Memorialul Sighet

posted in: Evenimente
sursă imagine: pagina de facebook a Facultății de Istorie si Filosofie UBB

În perioada 5-10 septembrie 2016 Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței a găzduit Şcoala de Toamnă de la Sighet organizată de  Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană al Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Școala a reunit studenți, masteranzi, doctoranzi, cercetători și profesori din mai multe centre universitare.

Cursurile şi dezbaterile au fost susţinute de către specialişti recunoscuţi în istoriografia problematicilor discutate. Organizatrii au ales la loc ca locul unde se desfăşoară activităţile formative să fie unul simbolic. Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighetul-Marmaţiei este primul, şi încă singurul, spaţiu relevant din România pentru dimensiunile angajate epistemologic în acest proiect: politicile memoriei, comunismul ca istorie socială şi sursele istorice ale regimului comunist.

 

 

mai multe informații: http://hiphi.ubbcluj.ro/Scoalapoliticisociale.html