Home » Română » Memorial » Evenimente » Școala de Vară de la Sighet Bursele UnSettled, a doua ediție, iulie 2021

Școala de Vară de la Sighet Bursele UnSettled, a doua ediție, iulie 2021

În perioada 19-28 iulie 2021 a avut loc la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet Școala de Vară “Bursele UnSettled”, ediția a II-a, organizată de Freedom House România în parteneriat cu Fundația Academia Civică.

Sub motto-ul “Learning from Our past to Build the Future”, evenimentul a strâns aproximativ 100 de studenți, împărțiți în trei serii, pasionați de studiul istoriei comunismului.

Școala de Vară de la Sighet și-a propus să readucă în prim plan nevoia de conștientizarea a urmărilor regimului comunist și a necesității de apărare a valorilor democratice și a drepturilor omului.

Programul Școlii de Vară a fost intens, cu mai multe conferințe și workshop-uri în fiecare zi. De asemenea participanții au avut mai multe vizite ghidate ale Memorialului Sighet și Cimitirului Săracilor, parte integrantă a Memorialului. În program a fost inclusă și vizitarea Casei Memorială Elie Wiesel.

Printre conferențiari s-au numărat Ana Blandiana, Germina Nagâț, Virgiliu Țârău, Monica Macovei, Cristian Vasile, Doina Jela, Brîndușa Armanca, Simona Preda, Ioan Țiplea și Grigorie Benea.

 

Programul Learn from Our Past to Build The Future, proiect organizat de către Freedom House România și Academia Civică, este finanțaț de către Ambasada SUA în România, prin Departamentul de Stat.