Home » Română » Memorial » Evenimente » Semnarea acordului de parteneriat între Fundația Academia Civică și Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Semnarea acordului de parteneriat între Fundația Academia Civică și Muzeul Național de Istorie a Moldovei

posted in: Evenimente
În 2 aprilie 2024, la Chișinău, a avut loc transmiterea oficială a Acordului de Parteneriat între Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Fundația Academia Civică din România.

Părțile au fost reprezentate de către Directorul general al Muzeului Național de Istorie a Moldovei, dr. hab. Eugen Sava și Directorul executiv al Fundației Academia Civică din România, dr. Ioana Boca.

Acordul are drept obiectiv, colaborarea instituțiilor în scopul eficientizării activităților de valorificare muzeală și cercetare a istoriei și memoriei victimelor regimurilor totalitar-comuniste, precum și a participanților la mișcarea de rezistența anticomunistă; organizarea și realizarea activităților științifice comune la tema istoriei deportărilor, represiunilor politice, colectivizării, rezistenței anticomuniste și desfășurarea cercetărilor referitoare la crimele comunismului comise împotriva populației locale; efectuarea schimbului de expoziții tematice, lucrări științifice, publicații periodice științifice, contribuind la promovarea și consolidarea valorilor societății democratice.

Evenimentul a avut loc cu prilejul deschiderii la Muzeul Național de Istorie a Moldovei a expoziției ”Dușmance ale poporului”, o expoziție a Fundației Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței.

 

fotografiile au fost preluate de pe site-ul colegilor noștri de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

 

citește și

https://www.nationalmuseum.md/ro/news/arhive/semnarea_acordului_de_parteneriat_intre_muzeul_national_de_istorie_a_moldovei_si_fundatia_academia_civica_din_romania/