Home » Română » Memorial » Evenimente » ”Și atunci oamenii devin păsări”, performance susținut de studenți de la UNATC în 4, 5 și 7 iulie la Memorialul Sighet

”Și atunci oamenii devin păsări”, performance susținut de studenți de la UNATC în 4, 5 și 7 iulie la Memorialul Sighet

posted in: Evenimente

În zilele de 4, 5 și 7 iulie 2022, studenții Facultății de Teatru ai UNATC vor oferi participanților la Școala de Vară de la Memorialul Sighet și publicului vizitator al muzeului o experiență aparte prin performance-ul „Și atunci oamenii devin păsări”, care va avea loc în tot spațiului muzeului, în fostele celule ale închisorii Sighet.

 

Acest proiect este rezultatul colaborării dintre secțiile de Teatrologie, Regie, Scenografie și Actorie ale Facultății de Teatru, fiind dedicat rememorării poveștilor celor care au fost victimele regimului comunist.

 

 

În perioada 4-8 iulie 2022, studenții Facultății de Teatru de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București participă la Școala de vară de la Memorialul Sighet

În cadrul Școlii de vară, studenții vor participa la conferințe susținute de scriitori, de artiști și de profesori ai UNATC, Universității București, Universității Babeș-Bolyai, Universității de Vest.

 

 

 

Freedom House România și Fundația Academia Civică, în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografică  ”IL Caragiale”, organizează, în perioada 4-8 iulie, Școala de Vară de la Memorialul Sighet Festival of unSettled Ideas

Școala de Vară de la Memorialul Sighet este parte a proiectului FUSI –  Festival of unSettled Ideas, un proiect co-finanţat de Uniunea Europeană prin programul Europa pentru Cetăţeni.

Proiectul este derulat prin parteneriatul a patru organizaţii din România și Polonia: Freedom House (partener principal), Fundaţia Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei (România), Fundacja Krzyzowa Dla Porozumienia Europejskiego (Polonia) şi Instytut Pawla Wlodkowica (Polonia).