Home » Română » Memorial » Evenimente » Simpozionul Fericitul Anton Durcovici: memorie, demnitate, spiritualitate

Simpozionul Fericitul Anton Durcovici: memorie, demnitate, spiritualitate

posted in: Evenimente

durcoviciCentrul de Cercetare a Istoriei Relațiilor Internaționale și Studii Culturale „Grigore Gafencu” din cadrul Universității Valahia din Târgoviște a organizat marți, 4 octombrie,simpozionul dedicat episcopului martir Anton Durcovici intitulat „Fericitul Anton Durcovici: memorie, demnitate, spiritualitate” la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” din Târgoviște.

Simpozionul a fost organizat în parteneriat cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași, Fundația Academia Civică – Memorialul Sighet, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, partener media Televiziunea Columna.

Au prezentat comunicări: Pr.prof.univ.dr. Wilhelm Dancă, membru corespondent al Academiei Române, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității București, Pr.lect.univ.dr. Fabian Doboș de la Universitatea „Al.I. Cuza” Iași, Facultatea de Teologie Romano-Catolică,  Romulus Rusan, directorul Centrului Internațional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet Fundația Academia Civică și Dr. Cosmin Budeancă de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.