Home » Română » Memorial » Evenimente » Solidari cu Ucraina

Solidari cu Ucraina

posted in: Evenimente
Memorialul Victimelor Comunismului, membru al Platformei Memoriei și Conștiinței Europene, susține declarația și își exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean

 

 

Platforma Memoriei și Conștiinței Europene condamnă agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei.

Este o crimă împotriva păcii. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean care își apără țara. Condamnăm crimele de război și atrocitățile pentru care responsabili sunt Kremlinul și Vladimir Putin personal. Credem că este nevoie de un tribunal internațional care să se ocupe de aceste crime.

Ii asigurăm pe colegii noștri ucraineni, membri ai Platformei Memoriei și Conștiinței Europene, că îi vom ajuta în orice fel vom putea.

Suntem de asemenea solidari cu bravii cetățeni ruși care au curajul să se opună regimului Putin.

Agresiunea a fost precedată de o campanie de dezinformare referitoare la Ucraina și celelalte state est europene. Regretăm că toate semnalele de alarmă au fost ignorate de societățile democrate.

Natura criminală a regimului Putin nu poate fi înțeleasă fără o analiză a rădăcinilor sovietice și mai ales cele legate de KGB. Platforma Memoriei și Conștiinței Europene va continua să contracareze acțiunile Federației Ruse prin educație și sprijinirea partenerilor săi.

Platforma Memoriei și Conștiinței Europene este gata să îmbunătățească și să continue

Facem un apel la toate organizațiile membre ale Platformei să susțină protestele împotriva acestei agresiuni criminale.

 

Praga, 24 februarie 2022