Home » Română » Memorial » Evenimente » Sprijin pentru refugiații din Ucraina

Sprijin pentru refugiații din Ucraina

posted in: Evenimente

Dincolo de solidaritatea umană firească și de emoția întregului oraș Sighet, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței se simte alături de victimele războiului din Ucraina și de refugiații care ajung la noi prin sensul profund al suferinței lor, ca la niște victime ale istoriei post-comuniste.

 

Suntem alături de femeile și copiii alungați din țara lor, nu numai ca niște vecini și ca niște prieteni, ci și ca urmași ai părinților noștri refugiați din calea aceleiași cotropiri.

 

Sute de refugiați din Ucraina au ajuns în Sighetu Marmației în ultimele zile. Societatea civilă și autoritățile s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiați.

Fundația Academia Civică – Memorialul Sighet sprijină în aceste zile – prin donații (20.000 lei) –  Congregația Surorilor Maicii Domnului, Mănăstirea Maica Îndurerată din Sighetu Marmației; Asociația Dăruim și ne dăruim; Parohia Ortodoxă Ucraineană Sighet; Asociația Onisim Betel din Sighet, organizații implicate direct în ajutorarea refugiaților din Ucraina.