Home » Română » Memorial » Evenimente » Vizita ES Domnul Marcin Wilczek, Ambasador al Republicii Polone în România la Memorialul Sighet

Vizita ES Domnul Marcin Wilczek, Ambasador al Republicii Polone în România la Memorialul Sighet

posted in: Evenimente

Miercuri, 24 mai, ES Domnul Marcin Wilczek, Ambasador al Republicii Polone în România, aflat în vizită oficială în Maramureș, a vizitat Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Domnul Ambasador a fost însoțit de doamna Agnieszka Skieterska, director al Institutului Polonez din București şi dr. Mateusz Szpytma, vicepreședinte al Institutului Memoriei Naționale din Polonia. Oaspeții polonezi au fost întâmpinați și conduși prin muzeu de către Ana Blandiana, fondatoarea Memorialului Sighet.

 

ES Domnul Marcin Wilczek a depus un buchet de flori și apoi a aprins o candelă în memoria victimelor comunismului  în Spațiul de Reculegere și Rugăciune.

 

ES Domnul Marcin Wilczek a participat apoi la vernisarea expoziției Samartienii din Markowa, expoziție adusă la Sighet de către Institutul Polonez din București și a vorbit la masa rotundă dedicată „Drepților între popoare” din Polonia și România, persoane care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și-au riscat viața pentru a salva evrei de la deportarea în lagărele de exterminare.