Home » Română » Memorial » Evenimente » Vizita P.S. Jakubinyi György, Arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia la Memorialul Sighet

Vizita P.S. Jakubinyi György, Arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia la Memorialul Sighet

posted in: Evenimente
Marți, 8 iulie, a avut loc la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, pelerinajul unui grup de 30 clerici romano-catolici, în memoria episcopului Márton Áron, încarcerat la închisoare din Sighet în anii 1951-1954.
Grupul de pelerini a fost condus de P.S. Jakubinyi György, Arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, însoțit de P.S. Tamás József, episcop auxiliar romano-catolic de Alba Iulia, Toth Tamás, rectorul Institutului Pontifical Ecleziastic din Roma, Mons. Kovács Gergely, postulatorul cauzei de beatificare a episcopului Márton Áron, pr. Reszler Mihály, prim-protopop de Sighet, alături de preoți și studenți teologi.
Vizita ghidată a muzeului, realizată de muzeograful Robert Fürtös, a fost urmată de o slujbă de pomenire, oficiată în celula 45, în memoria prelaților și clericilor catolici care au suferit pentru credința lor în temnițele comuniste.
Pelerinajul s-a încheiat printr-un moment de reculegere la Cimitirul Săracilor, parte componentă a Memorialului Sighet.