Home » Română » Memorial » Diverse » Concurs pentru Şcoala de Vară de la Sighet – anunţ important

Concurs pentru Şcoala de Vară de la Sighet – anunţ important

posted in: Diverse

Fundaţia Academia Civică anunţă că termenul de trimitere a eseurilor pentru concursul de admitere la şcoala de Vară de la Sighet s-a prelungit până la data de 1 iunie 2009.

Reamintim câteva informaţii importante referitoare la concursul de admitere la şcoala de Vară (a XII-a ediţie), care se va desfăşura între 13 şi 20 iulie la Memorialul Sighet.

Ca şi la ediţia precedentă, concursul se adresează atât elevilor, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, cât şi profesorilor de istorie din învăţământul preuniversitar.

Concursul pentru profesori constă în prezentarea unui plan de lecţie pentru tema „Ţăranii şi comunismul”.

Tema concursului pentru elevi este: „Ce ştiţi (din familie, din cărţi, din filme, din presă) despre relaţia comunismului cu ţăranii?”

Lucrările (între 5 şi 10 pagini) vor fi trimise prin poştă, pe adresa Fundaţiei Academia Civică, Bucureşti, sector 1, Piaţa Amzei 13, CP 22-216 sau prin e-mail: acivica@memorialsighet.ro până la data de 1 iunie a.c.

Juriul concursului de admitere va fi format din reprezentanţi ai Fundaţiei Academia Civică, ai Fundaţiei Konrad Adenauer şi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Orice informaţii suplimentare se pot obţine de la Fundaţia Academia Civică, tel. 021.312.98.52, fax 021.312.58.54, e-mail acivica@memorialsighet.ro, site www.memorialsighet.ro

Cheltuielile de transport, cazarea şi masa pentru elevi vor fi suportate de Fundaţia Konrad Adenauer.

Diurna, cazarea şi cheltuielile de transport pentru profesori vor fi suportate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării prin inspectoratele judeţene.