Home » Română » Memorial » Revista presei » Maramedia: SEZONUL TURIȘTILOR: Sighetu Marmației freamătă deja de numărul mare de turiști care ne calcă pragul

Maramedia: SEZONUL TURIȘTILOR: Sighetu Marmației freamătă deja de numărul mare de turiști care ne calcă pragul

posted in: Revista presei

Sighetu Marmației freamătă deja de numărul mare de turiști care ne calcă pragul. Români sau străini, majoritatea vizitează cam aceleași obiective și au același traseu. Cel mai vizitat obiectiv din Sighet rămâne Memorialul Victimelor Comunismului, Aleea Pietonală fiind o zonă în care întâlnești aproape la orice oră din zi turiști sosiți de departe pentru a ne cunoaște mai bine zona. 

Potențialul turistic al orașului Sighetu Marmației este unul excepționa, orașul are 90 de monumente istorice, majoritatea clădiri vechi sau ansambluri arhitecturale. Majoritatea turiștilor nu poposesc însă mult în Siget, fiind doar o zonă de tranzit, în care stau doar o zi în care vizitează într-o zi obiectivele turistice și merg mai departe spre Valea Izei, Săpânța sau Valea Vișeului. Principalele obiective căutate rămân Memorial, Muzeul în Aer Liber, Mănăstirea Bârsna, Cimitirul Vesel de la Săpânța sau Mocănița. Unii descoperă frumusețile cadrului rural fiind cazați la una dintre pensiunile agroturistice, iar o nouă atracție este chiar ”Cuiul”de pe Aleea Pietonală din Sighet.

”Am fost la Memorialul Durerii și mergem la Săpânța. Venim de la Mănăstirea de la Moisei, am fost și la Mănăstia de la Bârsana, auma mergem mai departe. E foarte frumos aici. E prima dată când venim”, spune un turist din Prahova.

”Suntem tot de la Prahova, am vizitat Memorialul, suntem în tercere doar prin Sighet. Urmează să vizităm și alte obiective. Aici mai vizităm și orașul. Ni se par deosebiți oamnii de aici, locurile”, spune o tânără din Prahova.

Am vizitat Mănăstirea Bârsana, acuma am venit la Memorial. Noi suntm cazați la Văleni, o zonă cu locuri superbe. Mai mergem la Ocna șUgatag. Vrem să vedem și ”Cuiul”unde se gață harta. Gazdel e unde stăm ne-au mai inspirat cu traseul pe care-l parcurgem în Maramureș”, spune o turistă din București.

”Am fost la Bârsana, acum la Sighet, mergem și la Săpânța. Cazarea încă nu ne-am luat. Nu tim exact unde vom staționa. E frumos în Maramureș, sunt locuri frumoase”, recunoaște un alt turist.

O statistică realizată de Centrul de Promovare și Informare Turistică Sighetu Marmației în anul 2016 indică un procent crescut de turiști din Polonia cre ne vizitează aula zona., urmați de cetățeni francezi și germani.

”Pentru prima dată mă aflu în România. Am auzit de acest muzeu, Memorialul care e foarte cunoscut în vestul Europei. Untem în vacanță șia m venit să vizităm muzeul. E foarte impresionant.. Mergem apoi la Săpânța, apoi spre Sibiu și București. Vizităm locuri cunoscte și muzee. Stăm doar o zi în Sighet, avem multe de vizitat în țară”; spune un turist din Anglia. Î

”E o zonă foarte frumoasă, rurală. Sunt unele traasee mai greu de parcurs cu mașina, dar peisajul e supreb Călătorim în țări diferite și orpim în locuri diferite să vedem cum trăiesc oamenii din țări diferite. Ne place Maramureșul, am avut multe informații de pe internet, ghiduri și am avem multe ifnormații. Realitatea nu ne-a dezamăgit față de așteptările pe care le aveam despre aceste locuri”, recunoaște o turistă din vestul Europei.

Cei mai mulți turiști se încadrează la categoria de vârstă 20-30 , dar 1% sunt și turiști de vârstă sub 20 de ani.

Cel mai mare aflux de turiști e așteptat de la mijlocul lunii iulie până la mijlocul lunii septembrie.

 

http://maramedia.ro/sezonul-turi-tilor-sighetu-marma-iei-freamata-deja-de-numarul-mare-de-turi-ti-care-ne-calca-pragul