Home » Română » Memorial » Din "marea de amar" » Mărturisiri. Corneliu Coposu în dialog cu Vartan Arachelian: Dacă numiți carieră politică și cei 18 ani de pușcărie… Cred că, din punctul meu de vedere, mi-am făcut datoria.

Mărturisiri. Corneliu Coposu în dialog cu Vartan Arachelian: Dacă numiți carieră politică și cei 18 ani de pușcărie… Cred că, din punctul meu de vedere, mi-am făcut datoria.

Vartan Arachelian: Sunteți la apogeul unei cariere politice de aproximativ 60 de ani. Sunteți mulțumit?

Corneliu Coposu: Dacă numiți carieră politică și cei 18 ani de pușcărie… Cred că, din punctul meu de vedere, mi-am făcut datoria.
Faptul că am militat pentru același obiectiv, că n-am tranzacționat niciodată cu principiile, că n-am cedat niciodată din obiectivele care privesc independența națională, suveranitatea națională, integritatea țării și principiile democratice, faptul că am fost în stare, pentru aceste principii care sunt cuprinse în programul nostru, să fac cu seninătate 18 ani de cruntă pușcărie comunistă, fără a accepta dizolvarea partidului făcută de o forță de ocupație străină, și faptul că în noaptea care a urmat revoluției din decembrie ’89 am relegalizat Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat, care între timp a ajuns cel mai mare partid din România, mă fac să afirm că mi-am făcut datoria față de partid și, implicit, față de țară. Sper că generația viitoare, care va prelua ștafeta, se va achita de răspunderea care va apăsa pe umerii ei, și că obiectivele pe care le-a țintit de 148 de ani partidul nostru vor fi duse la îndeplinire.

15 ianuarie 1995

 

Din Mărturisiri. Corneliu Coposu în dialog cu Vartan Arachelian, Fundația Academia Civică, 2014