Home » Română » Memorial » Diverse » Observator cultural: Dezbatere despre introducerea studiului represiunii comuniste

Observator cultural: Dezbatere despre introducerea studiului represiunii comuniste

posted in: Diverse

Pentru a pregati introducerea in programa scolara a obiectului de studiu Represiunea comunista in Romania, Fundatia Academia Civica, in colaborare cu Fundatia „Konrad Adenauer“ si cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, organizeaza intre 14 si 21 iulie, in cadrul Scolii de Vara de la Memorialul Sighet, o dezbatere moderata de Stéphane Courtois, la care vor participa atit elevi intre 15 si 18 ani (ca in celelalte editii ale Scolii de Vara), cit si profesori de istorie din invatamintul preuniversitar.
inscrierea – atit a elevilor, cit si a profesorilor – va fi conditionata de un concurs prin corespondenta.

Tema concursului pentru profesori consta in prezentarea unui proiect de curs optional privind represiunea comunista in Romania. Tema concursului pentru elevi este Cum cred eu ca ar trebui predata represiunea comunista in scoala ca sa trezeasca interesul elevilor pentru acest obiect de studiu?.
Lucrarile (intre 5 si 10 pagini) vor fi trimise pe adresa Fundatiei Academia Civica, Bucuresti, sector 1, Piata Amzei, nr. 13, CP 22-216 sau prin e-mail: acivica@memorialsighet.ro, pina la data de 5 mai.
Orice informatii suplimentare se pot obtine de la Fundatia Academia Civica, tel. 021.312.98.52, fax. 021.312.58.54, e-mail: acivica@memorialsighet.ro, site: www.memorialsighet.ro.
Cheltuielile de transport, cazarea si masa pentru elevi vor fi suportate de Fundatia „Konrad Adenauer“. Diurna, cazarea si cheltuielile de transport pentru profesori vor fi suportate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prin inspectoratele judetene.

www.observatorcultural.ro, nr. 415, martie 2008