Home » Română » Memorial » Diverse » Radio Cluj: „Centenarul Revoluției din octombrie. 100 de ani de represiune”

Radio Cluj: „Centenarul Revoluției din octombrie. 100 de ani de represiune”

posted in: Diverse

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței organizează în perioada 12-15 octombrie 2017 conferința internațională „Centenarul Revoluției din octombrie. 100 de ani de represiune”.

Conferinţa este organizată în colaborare cu Facultatea de Studii Europene și Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș Bolyai în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și Institutul Polonez din București.

Obiectivul conferinței este de a sublinia faptul că centenarul Revoluției ruse reprezintă în același timp împlinirea unui secol de la apariția primului stat comunist totalitar, adică funcționând exclusive prin mecanismele represiunii, și de a dezbate, din punctul de vedere al victimelor, urmările asupra istoriei lumii a acestui eveniment care a marcat istoria secolului XX.

Conferința va avea loc astăzi, 12 octombrie la Cluj, iar la Sighet, vineri și sâmbătă (13-15 octombrie) și se va desfășura la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet.

Vor participa importanți istorici specializați în istoria comunismului din Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Olanda, Polonia, Republica Moldova și România.

 

Radio Sighet

 

http://radiocluj.ro/2017/10/12/centenarul-revolutiei-din-octombrie-100-de-ani-de-represiune-2/