Home » Română » Memorial » Revista presei » Radio Cluj: Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței- primul sit românesc care primește Marca Patrimoniului European

Radio Cluj: Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței- primul sit românesc care primește Marca Patrimoniului European

posted in: Revista presei

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației este primul sit românesc care primește Marca Patrimoniului European.

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței este unul dintre cele nouă situri ce marchează sau simbolizează lupta pentru istoria, integrarea, idealurile și valorile europene selectate pentru a primi titlul de patrimoniu cultural european (European Cultural Label).

Selecția a fost anunțată înaintea lansării Anului european al patrimoniului cultural anul 2018 de la Milano.

Un juriu independent înființat de Comisie a ales noile situri dintr-o listă de 25 de candidaturi, preselectate de statele membre care au participat la această inițiativă.

Se ajunge astfel la 38 de situri care au fost alese să primească titlul de patrimoniu cultural europenComisia va desemna siturile în mod oficial în februarie 2018, iar ceremonia oficială va avea loc în luna martie.

Odată cu rezultatul selecţiei din acest an, un număr total de 38 de situri din 18 state membre deţin în prezent Marca Patrimoniului European.

Radio Sighet

 

http://radiocluj.ro/2017/12/08/memorialul-victimelor-comunismului-si-al-rezistentei-primul-sit-romanesc-care-primeste-marca-patrimoniului-european/