Home » Română » Memorial » Diverse » Radio România Cultural: Rusaliile Negre

Radio România Cultural: Rusaliile Negre

posted in: Diverse

O ştire despre deschiderea expoziţiei Rusaliile Negre. Deportarea în Bărăgan realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunimului la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti a fost difuzată în cadrul emisiuniii Ştiinţa în cuvinte potrivite realizată de Corina Negrea si Dan Manolache

vineri, 25 martie 2011

Stiinta in cuvinte potrivite

Din sumar
Eveniment –Aniversarea a 50 de ani de la punerea în functiune a calculatorului electronic MECIPT-1(Masina Electronica de Calcul a Institutului Politehnic din Timisoara),  prioritate si pionierat timisorean în calculatoarele electronice din România si Europa.
Invitati : prof. Vasile Baltac, presedinte SOFT-NET si Andrei Banc care a realizat atunci o emisiune de TV despre eveniment.

Actualitate medicala „SIDA exista”- Campanie de prevenire a infectiei HIV-SIDA – De ce se mai infecteaza romanii cu HIV?  Mihai Diaconiuc, coordonator prtogramae al Fundatiei  „ Tineri pentru tineri”

Eveniment  O prezentare a expozitiei Rusaliile Negre: D eportarea in Baragan,  expozitie care s-a  deschis astazi la ora 12, la Muzeul National al Satului “Dimitirie Gusti”. Evenimentul face parte din proiectul „Memoria deportărilor din România”, susţinut de programul „Europa pentru cetăţeni. Memoria activă a Europei” al Comisiei Europene.
Invitat dl. Romulus Rusan