Home » Română » Memorial » Din "marea de amar" » Să fi avut o contribuţie şi Braşovul? Din jurnalul arh Gheorghe Leahu, 12 februarie 1988

Să fi avut o contribuţie şi Braşovul? Din jurnalul arh Gheorghe Leahu, 12 februarie 1988

posted in: Din "marea de amar"
Foto: Arhiva foto a Memorialului Sighet, Dosar România – anii 80

12.02.88
Uimitor, numai după nouă zile de interzicere cu desăvârşire a circulaţiei autovehiculelor particulare s-a anunţat prin presă şi TV reluarea circulaţiei în toată ţara. De fapt nu era absolut nici o justificare, căzuse o jumătate de zi un strat subţire de zăpadă, s-a topit în 2-3 zile, aşa că interzicerea era de-a dreptul aberantă.

Să fi avut o contribuţie şi Braşovul?

Anul acesta, iarna aceasta ne-a fost bine şi acasă şi la serviciu. A fost o temperatură afară foarte ridicată pentru ianuarie – februarie, permanent temperaturi pozitive, dar şi căldura în casă n-a lipsit ca în iernile trecute şi nici apa caldă.

Să fie de vină şi Braşovul?

Se pare că în materie de mezeluri s-au pus unele lucruri la punct. Nu poţi cumpăra carne decât tot la cozi foarte mari şi la aşteptări de zeci de ore până se aduce, brânză am mai găsit de câteva ori, ba telemea, ba de burduf, mezeluri, ca salam de vară, de porc, tobă, care altădată erau rarităţi, acum se găsesc zilnic.
Să fie totul mulţumită Braşovului?

 

Din Gheorghe Leahu, Arhitect în ”epoca de aur”, Fundația Academia Civică, 2004

Jurnalul secret scris de arhitectul Gheorghe Leahu în anii 1985-1989, ultimii ani ai “epocii de aur”, când Bucureştiul era mutilat de giganticele şantiere ale noului centru civic, iar viaţa de zi cu zi era un coşmar