Home » Română » Memorial » Diverse » Ziarul “Timişoara” despre expoziţia “O cronologie a războiului rece”

Ziarul “Timişoara” despre expoziţia “O cronologie a războiului rece”

posted in: Diverse

Ziarul Timişoara“O cronologie a razboiului rece – 1945-1989” la Memorialul Revolutiei. Decernarea premiilor Societatii Timisoara la Casa Adam Muller Guttenbrunn

Sambata, la Sala Adam Muller Guttenbrunn din Timisoara, s-au acordat, pentru anul 2007, premiile Societatii Timisoara si ale ziarului Timisoara. Manifestarile au inceput la ora 10, la Memorialul Revolutiei, cu o expozitie intitualata “O cronologie a razboiului rece. 1945-1989”, realizata de Fundatia Academia Civica, in cadrul Programului “Cultura 2000” al Uniunii Europene. Inaugurarea s-a tinut in prezenta autorului, Romulus Rusan, care a apreciat modul cum panourile expozitiei au fost integrate si in ansamblul prestigiosului muzeu timisorean.

La ceremonia inaugurala au vorbit Ana Blandiana, presedinta Fundatiei Academia Civica, Traian Orban, presedintele Memorialului Revolutiei si istoricul Miodrag Milin, in fata unui public foarte numeros, format din sociologi, scriitori, studenti, fosti detinuti politici si istorici.

Cu acelasi prilej a fost prezentata si cartea lui Romulus Rusan, de catre cercetatorul Miodrag Milin, intitulata “Cronologia si geografia represiunii comuniste din Romania” publicata in colectia “Ora de istorie” a F.A.C.

 

articol aparut in ziarul “Timisoara”, 18 martie 2008