Home » Français » Mémorial » Évenements » Cea de-a IX-a ediţie a Şcolii de Vară de la Sighet

Cea de-a IX-a ediţie a Şcolii de Vară de la Sighet

posted in: Évenements

Deshiderea Şcolii de Vară. Constantin Ticu Dumitrescu, Ioana Boca, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Gunter DillŞcoala de Vară de la Sighet, desfăşurata între 10 şi 17 iulie, a ajuns la a noua ediţie.

Peste 900 de elevi din România şi Republica Moldova şi peste 200 de conferenţiari din România, ţările din Est, dar şi Franţa, Germania, Anglia, Statele Unite s-au întâlnit în aceşti nouă ani în dezbateri îndrăzneţe şi pasionate pe teme de istorie, morală, sociologie, literatură, filosofie, arta, civism.

Anul acesta – treizeci de subiecte: despre modele, despre istorie, memorie, adevăr, despre comunism şi islamism ca forme ale totalitarismului, despre comunism ca formă a colonialismului, despre rezistenţa anticomunista din românia şi Basarabia, despre revoluţia din Ungaria, semicentenară, despre grevele Solidarităţii poloneze, despre alegerile falsificate şi despre grevă studenţilor clujeni din 1946, despre războiul rece.

Ca şi precedentele ediţii, Şcoala de Vară a fost organizată în colaborare şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei Konrad Adenauer, şi cu suportul Biroului de Informare al Consiliului Europei la Bucureşti.