Home » English » Memorial » News and Events » Conferinţa de presă “Recensământul populaţiei concentraţionare din România (1945-1989)”

Conferinţa de presă “Recensământul populaţiei concentraţionare din România (1945-1989)”

posted in: News and Events

Conferinţa de presă Recensământul populaţiei concentraţionare din România (1945-1989). Ana Blandiana, Ioana Boca, Romulus RusanLuni, 7 noiembrie 2005, Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI CONCENTRAŢIONARE DIN România din perioada 1945-1989, un proiect la care Centrul de studii lucrează de mai mulţi ani şi care constă din prelucrarea informatică şi statistică a peste 90 000 de fişe matricole de încarcerare, reprezentând peste 70 000 de cazuri de foşti deţinuţi politici.

La conferinţa de presă au participat membri ai Consiliului Ştiinţific al Centrului de Studii, colaboratori ai proiectului, precum şi Mariana Nitelea, directorul Biroului de Informare al Consiliului Europei la Bucureşti, care a reafirmat interesul pe care C.E. îl arată prelucrării critice a trecutului comunist şi, în mod particular, Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei.

Evenimentul a fost pus sub egida ZILEI INTERNAŢIONALE A GULAGULUI instituită cu trei ani în urmă de organizaţia „Comitatus pro Libertatibus” condusă de Vladimir Bukovski.