Home » English » Memorial » News and Events » Expoziţia A chronology of the Cold War, deschisă la Legnica

Expoziţia A chronology of the Cold War, deschisă la Legnica

posted in: News and Events

Expoziţia A Chronology of the Cold War, realizată de Romulus Rusan şi Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet, se află în luna decembrie la Legnica, Polonia, la Centrul Cultural “Zimna Wojna”.

Expoziţia a fost prezentată publicului polonez în 13 decembrie de către Ioana Boca, directorul executiv al FAC.

Expoziţia a fost deschisă cu prilejul conferinţei internaţionale Mişcarea Solidarnosc. De la represiunea regimului comunist la schimbările democratice, organizată de Universitatea de Ştiinţe Aplicate Witelton.

În cadrul conferinţei, Ioana Boca a susţinut o comunicare cu titlul Memoria ca formă de justiţie. Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei.

Expoziţia O cronologie a războiului rece a fost realizată în anul 2006, devenind una din sălile principale ale Memorialului Sighet şi fiind însoţită de 3 versiuni itinerante (în limbile română, engleză şi franceză).
Versiunea itinerantă în limba engleză a fost deschisă la Dresda, Praga, Budapesta, Varşovia.
Versiunea itinerantă în limba franceză a fost deschisă la Bruxelles.
Versiunea itinerantă în limba română a fost deschisă la Muzeul Naţional de istorie a României, precum şi la Cluj, Iaşi, Timişoara, Arad, Zalău, Alba Iulia.

 

Fotografii de la deschiderea expoziţiei la Legnica

Fotografii de la conferinţa internaţională Mişcarea Solidarnosc. De la represiunea regimului comunist la schimbările democratice, organizată de Universitatea de Ştiinţe Aplicate Witelton