Home » Français » Mémorial » Évenements » Expoziţia itinerantă “Ţăranii şi comunismul” la Drobeta Turnu Severin

Expoziţia itinerantă “Ţăranii şi comunismul” la Drobeta Turnu Severin

posted in: Évenements

În perioada 15 decembrie 2009-7 ianuarie 2010 expoziţia itinerantă „Ţăranii şi comunismul”, realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet şi al cărui curator este Romulus Rusan s-a aflat la Drobeta Turnu Severin.

Între 15 şi 31 decembrie 2009 expoziţia a putut fi viziată la Liceul „Lorin Sălăgean”, iar din 3 ianuarie până în data de 7 ianuarie 2010 la Muzeul de Artă. La vernisajul care a avut loc în data de 15 decembrie au participat membri ai AFDPR Mehedinţi, profesori şi elevi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ale instituţiilor culturale din oraş.

Gazda evenimentului a fost profesoara de istorie Ileana Mateescu, care s-a ocupat de întreaga organizare a expoziţiei în oraşul Drobeta Turnu Severin, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi – inspector de specialitate, dna Lucia Ciorâţă – şi a AFDPR Mehedinţi.

Expoziţia a fost vizitată de un număr mare de elevi şi profesori. Foştii deţinuţi politici din Drobeta Turnu Severin au avut cu această ocazie mai multe întâlniri în cadrul expoziţiei cu tinerii, povestindu-le despre experienţele lor din perioada comunistă.