Home » English » Memorial » News and Events » Expoziţia itinerantă „Ţăranii şi comunismul” a fost deschisă la Oradea

Expoziţia itinerantă „Ţăranii şi comunismul” a fost deschisă la Oradea

posted in: News and Events

În 31 iulie 2009 în sala „Traian Moşoiu” de la Primăria Oradea a avut loc deschiderea expoziţiei itinerante „Ţăranii şi comunismul”. Expoziţia este realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei la împlinirea a 60 de ani de la începutul procesului de colectivizare şi cuprinde documente, mărturii şi fotografii despre modul în care a fost realizat acest proces, dar şi despre opoziţia ţăranilor la colectivizare. Curatorul expoziţiei este Romulus Rusan, directorul Centrului de Studii.
Inaugurată în faţa unui numeros public, la vernisare au luat cuvântul doamna Eugenia Mitraşcă, preşedintele filialei Bihor a Fundaţiei Academia Civică, care a dat citire şi mesajului curatorului expoziţiei, Romulus Rusan, domnii Aurel Brazdă, fost deţinut politic,  Corneliu Crăciun, Gabriel Moisa şi Augustin Ţărău.
Expoziţia a fost găzduită câteva zile de Primăria Oradea, apoi de Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, unde va rămâne deschisă până la 3 septembrie a.c.