Home » Français » Mémorial » Revue de presse » RFI: Memorial anticomunism – un picior al Sighetului la Bucureşti

RFI: Memorial anticomunism – un picior al Sighetului la Bucureşti

posted in: Revue de presse
Publicat la RFI România : Actualitate, informaţii, ştiri în direct (http://www.rfi.ro)
Memorial anticomunism – un picior al Sighetului la Bucureşti
Spaţiul din Capitală e situat în centru, între Piaţa Universităţii şi Romană, şi se vrea un loc de dezbateri şi expuneri cu privire la istoria recentă. Expoziţia e deschisă la 20 de ani de la inaugurarea Memorialului Victimelor Comunismului şi la aproape 24 de ani de la căderea comunismului.
„Este un spaţiu expoziţional permanent – deocamdată chiar despre Memorialului de la Sighet – dar aici vor avea loc şi alte expoziţii temporare. De exemplu, în 20 mai vom găzdui o expoziţie realizată de CNSAS-ul maghiar despre gulagul din Ungaria. Apoi, sper să funcţioneze ca un mic club. Să punem câteva zeci de scaune şi să facem o dezbatere. E un picior al Sighetului pus în Bucureşti. Sigur că visul nostru ar fi să facem un muzeu; nu ca la Sighet, unde avem 60 de săli, dar măcar 20 de săli amenajate, care să reprezinte esenţa Sighetului… Nu avem bani pentru asta; pe de altă parte, ce am făcut până acum e un miracol – nu aveam datele pentru a reuşi – deci ne obrăznicim să visăm în continuare, pentru că Dumnezeu a ţinut cu noi.“ spune Ana Blandiana.
Despre acest eveniment şi despre percepţia românilor asupra comunismului, Ioana Haşu a stat de vorbă cu Ana Blandiana, preşedinta Fundaţiei Academia Civică:
Ascultă interviul cu Ana Blandiana:
 
 
Articole pe aceeasi tema
  Memorialul de la Sighet vine la Bucureşti
URL sursă: http://www.rfi.ro/articol/stiri/cultura/memorial-anticomunism-un-picior-al-sighetului-bucuresti